Coachen met paarden

Leren door ervaren

Coaching met paarden gaat niet over paardrijden en ook niet over hoe om te gaan met paarden. De coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard. Sessies met paarden bieden een speelterrein van confrontatie-, oefen- en leermogelijkheden. Je leert door ervaren in een emotioneel en fysiek veilige omgeving.

Voor wie

  • Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling?
  • Wil je jezelf leren kennen? Je bewust worden van je kwaliteiten en je valkuilen?
  • Ervaar je angsten, twijfels, onzekerheden en belemmeringen in je persoonlijke leven of je werk?
  • Of ben je gewoon nieuwsgiering naar wat coaching met paarden is?

Hoe

Coaching met paarden is een ervaringsgerichte methode. Weinig praten, en vooral veel doen! Actie die leidt tot ervaren, reflecteren en experimenteren. Uitgangspunt is dat jijzelf de oplossing voor jouw vragen in je hebt. Het paard is daarbij je coach, de paardencoach faciliteert en begeleidt het proces. Jij leert over jezelf (en anderen) door activiteiten met het paard uit te voeren en daarna gedachten, aannames, gedrag, gevoelens en patronen te verwerken met behulp van de coach. De nadruk ligt op jouw vermogens, op je kracht en niet op je zwakheden.

Waarom paarden

Paarden hebben het vermogen mensen te kunnen raken. Tijdens de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan nonverbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. Paarden kunnen voorzien in prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het dagelijks leven.

Kennismaken? Toe aan een uitdaging?

Een coachsessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur inclusief voor- en nabespreking. De gesprekken vinden plaats op Postweg 10 in Doorn. De coachsessie zelf vindt plaats in het buitengebied van Doorn bij de wei waar de paarden verblijven. Het is aan te raden je kleding aan te passen aan het weer. Denk aan stevige schoenen/laarzen en kleren die vies mogen worden. Eén coachsessie kan al voldoende verhelderende inzichten opleveren, uiteraard is het mogelijk meerdere sessies te volgen.

 
 

Paarden leven in het hier en nu, staan met vier benen op de grond. Zij geven pure feedback en houden een eerlijke spiegel voor.
Paarden zijn in staat de kern te raken, een krachtige boodschap te geven en kunnen daarmee het zelfinzicht van mensen vergroten. Werken met paarden is werken vanuit contact en samenzijn.

Tarief: een coachsessie kost € 85,=. Vergoeding via een aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekeraar is in de meeste gevallen mogelijk.


Aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH), KvK nr: 30187801
Registraties: VVH: 614A | NFG: 6206206527 | AGB code praktijk: 90-18151 | AGB code zorgverlener: 90-039698 | RBNG/TBNG: 809368R
© Therapeutische Praktijk Doorn 2014